Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Barátság

 Idézetek a barátságról!

 

~ Tudod mire akarok, majd öregként emlékezni? Nem a nagy pillanatokra, nem az Élet nagy szakaszaira. Nem arra, mikor szerelmes voltam, vagy az első éjszakára, nem arra, hogy eltört a kezem, nem arra, milyen volt az első igazi báli estém. Nem, ezekre csak nem akarok emlékezni. Arra akarok emlékezni, mikor mindezt meg tudtam osztani valakivel, azokra a pillanatokra akarok emlékezni és emlékeztetni, amiket Mi együtt töltöttünk. A hosszú esték a nagy semmiben, a nevetésre, a közös kicsi életünkre dolgainkra. De csak azért azokra, mert együtt voltunk. Mert barátok voltak együtt, ma barátok vannak együtt és holnap holnap barátok lesznek együtt. Barátok fognak emlékezni, emlékeztetni, nevetni és sírni igen, mi ketten barátok vagyunk. Egymás Kis Hercegei vagyunk csak erre kell emlékeznünk, ha öregek leszünk." :)

 ‎~A legjobb barátaid azok, akik megértenek akkor is, ha nem mondasz semmit, akik egy órát is várnak mikor te annyit mondtál: 'várj egy percet' és azok, akik melletted maradnak mikor azt mondod: hagyjatok egyedül.

Amire a szerelem nem képes, mert zavaros ösztönök piszkolják, azt a barátság - a csupa tiszta indulat - megcselekedheti.

A barátság akkor születik meg, amikor valaki azt mondja: "Tényleg? Hát te is? Én azt hittem, csak én vagyok ilyen."

A jó barátnő leteszi az embernek az óvadékot. A kitűnő barát együtt szala

d az emberrel a rendőrség elől, és azt rikoltozza, hogy "Hű, ez meleg helyzet volt.

Egy barát igazi feladata az, hogy kiálljon melletted, ha nincs igazad. Szinte mindenki kiállna melletted, ha igazad volna.

Minél jobban ismerünk és megértünk másokat, nehézségeikkel együtt, annál több társra találunk és barátságot kötünk, és ez akkor is megéri, ha ezek közül nem mindegyik lesz tartós.

A világ tele van valószínűtlen barátságokkal. Hogy ezek hogy jönnek létre? Úgy, hogy míg az egyik ember szükséget szenved, a másik kész segítő kezet nyújtani. Mikor ilyen kedvességgel találkozunk, végre képesek vagyunk becsülni azokat, akiket korábban leírtunk, és mielőtt észbe kapnánk, a szövetség megköttetik, tekintet nélkül arra, hogy mások megértik-e. Igen, valószínűtlen barátságok szövődnek nap mint nap. Senki sem érti ezt jobban, mint a magányosak. Sőt, mi több, ők épp erre számítanak.

A barátság nem az érzelmeinkből, hanem lényünk legbelsejéből ered.

A barátság az égvilágon semmit nem követel, kivéve egyvalamit: őszinteséget. Csak ezt az egyet, de ez nem kevés.

Azért vannak a jó barátok,

Hogy a rég elvesztett álmot
Visszahozzák néked majd egy szép napon.

Azért vannak a jó barátok,
Hogy az eltűnt boldogságot
visszaidézzék egy fázós alkonyon.

 A barátság az egyetlen olyan kapcsolat, amely kölcsönös, szabad választással jön létre. Nem velünk születik, mi teremtjük. Nem fertőzi meg semmilyen testi kapcsolat, vagy érdek. Nem akarunk egymástól semmit - egyszerűen csak jó együtt lenni. A barátság születése mindig együtt jár azzal az érzéssel, hogy találkoztunk már valahol. Hogy ismerem őt! Ez persze sejtelem, nem biztos, hogy így van. Sosem tudhatjuk, mitől vagyunk otthon egymásban. De ha a barátomhoz megyek: hazamegyek.

A jó barátok mindig egymás mellett állnak, történjen bármi. Amikor azt mondják, "örökké", úgy is értik.

~ Barát az, akire figyelsz, mert fontos számodra a sorsa. És figyel rád, mert fontos számára a te sorsod. Barát az, aki megért - s akit mélységesen megértesz. Nem tudtok egymásnak hazudni. Túl közel van. Mintha magaddal beszélnél.

 


 

~ Ne menj előttem, lehet, hogy nem tudlak követni.
Ne gyere mögöttem, lehet, hogy nem tudlak vezetni.
Gyere mellettem és légy a barátom. 

~ Barát az akinek az ember kiöntheti szíve teljes tartalmát, és darabokra apríthajta, tudva hogy a leggyengédebb kezek fogják megrostálni; megőrzik belőle azt, amit érdemes megőrizni, a maradékot pedig egy gyengéd, szeretetteljes lehellet fogja tovafújni.

A barátság igazi dicsősége nem az egymás felé

kinyújtott kéz, nem a kedves mosoly, nem is a társaság
öröme, hanem a lelki-szellemi megvilágosodás,
amelyben részed lehet, amikor rádöbbensz, hogy
egy embertársad hisz és bízik benned!

 

~Vannak barátaim, akiket illetően arra jutottam, hogy nem jó barátok, mert több bajt okoztak nekem, mint amennyi örömöt szereztek, így hát módot találtam, hogy jobban elhatárolódjak tőlük.

 

~Milyen különös dolog is a barátság! Az útjaik szinte azonnal szétváltak, de a hajdani kötődés megmaradt: néha egy-egy levél, karácsonyi megemlékezés. De talán nem is olyan furcsa. Mindenki életének megvan a maga üteme.

 

~Nem az számít, hogy egy hatalmas óceán partján gyönyörködsz a naplementében, vagy lopott perceidben egy pici tó kacsáit nézed. Csak az számít, ül-e melletted valaki.

 

~Ahol baráti szálak futnak össze, ott egy órára az egész világ szülőföldnek látszik.

 

~A barátság akkor születik meg, amikor valaki azt mondja: "Tényleg? Hát te is? Én azt hittem, csak én vagyok ilyen."

 

~Elég nagy szívás, ha az ember kételkedik a barátaiban, és csak egy-kettő van belőlük.

 

~A jó barátnő leteszi az embernek az óvadékot. A kitűnő barát együtt szalad az emberrel a rendőrség elől, és azt rikoltozza, hogy "Hű, ez meleg helyzet volt."

 

~Jó ez a szó, hogy "kapcsolat". Mindenfajta bűnt lefed. (...) Egy barát, aki kényszerít minket, nem barát többé. És mivel erre egyetlen ellenszer az erő, mostantól sokkal erősebb leszek.

 

~Akár össze is dőlhet a világ körülöttünk, tudom, hogy ő akkor is vigyáz majd rám.

 

~Úgy tűnik, senki sem választhatja meg, hogy kik a szülei. Abban sem vagyok már biztos, hogy barátot választhatunk-e.

 
 

 

Képgaléria


Utolsó képArchívum

Naptár
<< Október / 2018 >>


Statisztika

Online: 1
Összes: 214164
Hónap: 921
Nap: 31